APU World Cooking あろい

立命館アジア太平洋大学ワールドクッキングあろいの公式ブログです!!
This is an official blog of World Cooking Aroi in Ritsumeikan Asia Pacific University.
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2009/5/15 Cooking lesson -Vietnam cuisine-
  a student from Vietnam wrote the recipe

フォー  (5人分)


材料

豚骨              500g

たまねぎ            1ヶ

しょうが            1ヶ

桂皮(シナモン)        1本

鶏肉              250g

タォーワー           1ヶ

八角              3ヶ

ベトナムの麺          200g

小ねぎ             1束

レモン             1ヶ

たかのつめソース        


作り方

  1. 大きいなべに豚骨と鶏肉とたまねぎを入れて、お水をたくさん入れて、沸かす。

  2. 鶏肉が煮えたら、取り出す。手で小さくちぎる。

  3. スープのなべにタォーワーと八角を入れて、沸かし続ける。沸かしながら、あくを取り出す。そのまま45分くらい。チキンスープパウダーと塩を入れる。

  4. 麺を茹でて、籠に取り出して、お水で冷やし水を切る。

  5. 小ねぎを切る

  6. お椀に麺を入れて、鶏肉と小ねぎを入れて、熱いスープを注ぐ。




揚げ春巻き    (6人分)




材料

春雨        50g

干し椎茸      7ヶ

きくらげ      4ヶ

たまねぎ      1ヶ

にんじん      1

もやし       1袋

たまご       2ヶ

豚ひき肉     300g

プラックペッパー

スープパウダー

ライスペーパー   12枚

魚ソース

にんにく

砂糖

カボス       1ヶ

レタス       1ヶ


作り方

  1. ボールに春雨と干し椎茸を入れて、お水を入れる。

  2. たまねぎとにんじんをみじん切りにする。

  3. 春雨と干し椎茸を水から取り出す。

ボールにそれを全部入れて、もやしと豚ひき肉を入れて、たまごを入れて、プラックペッパーとスープパウダーを入れる

  1. それをまぜて、ライスペーパーに入れて、ロールする

  2. 油でそれを揚げる

  3. ボールに魚ソースとお水とみじん切りにしたにんにくと砂糖とカボスを入れる。



チェーチュオイ (7人分)

















材料

バナナ              7本

ココナッツミルク         400ml

ピーナツ             100g

コーンスターチ          100g

砂糖               300g

氷                250g

    塩


作り方  

  1. バナナを熱湯で煮て、おさらに取り出す。

  2. なべにココナッツミルクと水を加えたコーンスターチを入れて、沸かして、砂糖を入れる。

  3. ピーナツを小さく砕く。

  4. カップにココナッツスープを入れて、バナナと氷を入れて、上にピーナツを散らす。

| World cooking あろい | - | 21:30 | comments(0) | - | pookmark |
next activity
We’re going to have a cooking lesson on this Friday, if you want to join us, please send me an e-mail

apuaroi【at】gmail.com   *【at】= @

Place: AP house 2, AP Kitchen
Date: May, 15th. Fri. 6th period (18:00)~
Menu: Pho (Vietnamese noodle) and summer roll
| World cooking あろい | - | 16:17 | comments(0) | - | pookmark |
2009/5/1 Cooking party ~Oita food~

Dango in Miso Soup(^U^*)♪★

ingredients (4 portions)

flour    200g

water    110cc 

salt (already taken up in water)    1 teaspoon

 

miso    40g

Agodashi (soup of flying fish)    4 cups

sake for cooking    1 tablespoon

sweet sake for seasoning    1 tablespoon

 

carrot    1/2

Chinese cabbage    1/2

leek    1

aroid    4~5

shiitake    3

nameko    2 packs

burdock    1

 

 recipe

 

・to dress..

Put water into flour and knead it until it gets tender as earlobe

Wrap it up and wait for 30 min.

Roll it as 5cm and cut.

 

1.   Cut vegetables (size: easy to eat)

2.   Boil Agodashi and let miso dissolve in the soup. Then add sake and sweet sake into it.

3.   Put veges into 2.

4.   When the veges are cooked/boiled, add dango.

5.   When dango gets slick and yellow, it's ready♪!





とり天Tori Ten

It's time to taste Oita

 

Ingredients for 2 people
  • 250 grams of chicken thigh
  • Some grinded garlic
  • 2 teaspoons of Soy sauce
  • 1 teaspoon of Sugar
  • 40 grams of flour
  • 10 grams of starch
  • An egg


1.    1.Preparation

Chicken thigh: Cut meat into one-bite size. Put grinded garlic, say sauce, sugar and meat in the small plastic bag altogether. Then stir them with your hands.

 

2.    Mix an egg in a bowl, and add flour and starch. Put water in the bowl. Keep mixing hard, until it looks soft rather than smooth.

 

3.    Put #1 into #2 and mix lightly. Soak chickens in 180°oil little by little. Take them out when they look like fried enough.



 

















| World cooking あろい | - | 14:06 | comments(0) | - | pookmark |

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